Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Karriär

Vi är i vår tid nästan besatta av att bli framgångsrika och i sin tur även bli rika,

Karriär

5 misstag du ska undvika om du vill bli framgångsrik

Vi är i vår tid nästan besatta av att bli framgångsrika och i sin tur även bli rika, men det finns några fallgropar på vägen dit. Veckans Affärer har sammanställt en lista över vanliga misstag som hindrar dig från att bli framgångsrik (och rik).

framgangsrik-rikFoto: REX

1. Du har ett jobb du hatar
Det är svårt att bli rik och framgångsrik på någonting du inte gillar. Du kommer tjäna pengar men du kommer inte att känna dig rik. Brinner du inte för det du gör kommer du heller inte bli framgångsrik inom det du gör. Då är det bättre att lämna jobbet och hitta det du brinner för.

2. Du har inget tydligt mål
Vill du bli framgångsrik och rik måste du sätta upp ett tydligt mål. Du ska lägga upp en plan och bestämma vad du vill ska hända med pengarna.

3. Du är ofokuserad
Fokuserar du på för många mål är risken stor att du inte kommer att nå dina mål. Begränsa dina mål och välj ut ett som du ska fokusera på att nå. Då kommer du förmodligen att lyckas.

4. Du tar inga risker
Denna punkt dyker alltid upp på såna här listor, att nå framgång handlar ofta om att ta risker. Författaren Napoleon Hill skriver, i sin bok ”Tänk rätt bli framgångsrik”, att ”den som inte tar risker får oftast ta det som finns kvar när andra har gjort sina val”.

5. Du tar inte vara på din utbildning
Om du vill bli framgångsrik räcker det inte med att ha en utbildning, utan du måste veta hur du utnyttjar den. Det är inte din utbildning och vad du vet som avgör hur framgångsrik du blir utan det är vad duger avbet du vet.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind