instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mamma

Barnböcker som skildrar mångfald, olikheter och feminism – här är 15 banbrytande böcker!

Av: Metro Mode

Att påverka ett barns första intryck och influenser kan låta svårt, men det är enklare än du tror! Byt linje från de mest stereotypa skildringarna till mer normkreativa och banbrytande barnböcker – det finns en hel del av dem där ute! Här hittar du 15 feministiska och normkritiska böcker för barn.

Foto: Pexels

Det finns en uppsjö av barnböcker som innehåller stereotypa könsroller och normer. Vi alla känner igen där blonda prinsessan som räddas av hjältepojken, eller berättelsen om familjen på en mamma, en pappa och två små barn. Det är inte så världen ser ut, utan världen är fylld med olika människor med olika liv som inte går i linje med det stereotypa. Faktum är att det idag faktiskt finns en hel del moderna barnböcker där ute – alla med olika huvudpersoner och berättelser. De är normkreativa, banbrytande och otroligt viktiga för alla barn att ta del av. De är dessutom riktigt bra att ge bort som födelsedags- eller doppresenter. Vi har samlat 15 barnböcker för barn mellan 0-12 år som alla innehåller både feministiska och normkritiska budskap.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår