Mamma

Detta får du inte göra när barnen är på förskolan

Det kan vara klurigt att ha koll på vad man får och inte får göra när barnen är på förskolan. I själva verket är reglerna ganska hårda. Nedan listar vi vad som egentligen gäller när barnen är på förskola!

Foto: Shutterstock

Får man lov att göra ärenden, träna och handla när barnen är på förskola? Enligt reglerna får man inte det, men det kan också finnas undantag. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller när barnen är på förskola och vad det finns utrymme att göra innan hämtning.

Detta gäller när barnet är på förskolan

  • Du får inte handla mat när barnet är på förskolan.

Man får inte handla när barnet är på förskolan, men det är okej att handla på sin lunchrast då detta är inom arbetstid. Däremot får du inte flexa ut och handla innan hämtning, då detta innebär att du inte arbetar.

  • Du får inte göra ett ärende när barnet är på förskolan.

Du får inte göra ett ärende när barnet är på förskolan, däremot kan du göra ett ärende på lunchrasten då detta är inom din arbetstid.

  • Du får inte träna när barnet är på förskolan.

Man får inte träna när barnet är på förskolan men det är okej att använda sin friskvårdstimma, då detta är en förmån som erbjuds inom ens arbetstid.

  • Om du är arbetslös får barnet vara på förskolan.

Om en förälder är arbetslös har barnet rätt till förskola minst 15 timmar i veckan, men det kan vara mer beroende på omständigheter och var i landet man bor.

  • Om du är föräldraledig får barnet vara på förskolan.

Om du är föräldraledig har barnet också rätt till förskola minst 15 timmar i veckan, men detta varierar på olika platser i landet och kan vara mer.

  • Vid kortare sjukskrivning för tillfällig sjukdom får barnet vara i förskolan.

Vid kortare sjukskrivning för en tillfällig sjukdom brukar förskolorna godkänna att barnen får vara i förskolan.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!