Mamma

Beyoncé öppnar upp om den dramatiska förlossningen

För ett år sedan fick Beyoncé och maken J-Z tvillingar och nu öppnar hon äntligen upp sig om förlossningen, där Rumi och Sir fick komma till världen med ett akut kejsarsnitt. 

Foto: Getty

Världsstjärnan Beyoncé har nu, i en en öppenhjärtig intervju med Vouge, delat med sig av den turbulenta tiden innan förlossningen då hon för ett år sedan födde sina tvillingar. Både hennes och barnens hälsa var kritisk – och hon var därför sängliggande i över en månad innan barnen förlöstes. Det akuta kejsarsnittet blev en stor och omfattande operation och hon förklarar hur kroppen inte kändes sig lik efteråt och hur hon behövde hämta kraft.

Beyoncé är en stor förebild för många och trots att hon lever ett liv som är allt annat än privat väljer, hon även att dela med sig om sina tankar kring känslorna kring hur hennes kropp också såg annorlunda ut. Hon berättar att hon insåg att hennes kropp måste få vila – men också se ut som den vill just nu.

“Efter födseln av mitt första barn trodde jag på samhällets åsikter kring hur min kropp borde se ut. Jag pressade mig mig själv att förlora alla baby-kilon på tre månader och bokade in en liten turné för att vara säker på att jag faktiskt gjorde det. När jag ser tillbaka på det inser jag att det var galet. Jag ammade fortfarande när jag gjorde “Revel shows” i Atlantic City år 2012. Efter tvillingarna förhöll jag mig till saker väldigt annorlunda.”

Sir Carter and Rumi 1 month today. ??❤??????????

Ett inlägg delat av Beyoncé (@beyonce)

Hon förklarar vilken klippa J-Z varit för henne och hur hon kom fram till att hennes kropp skulle få se ut som den ville.

“Jag vägde 98 kg den dagen då jag födde Rumi och Sir. Jag var svullen på grund av havandeskapsförgiftning och hade varit sängliggande i över en månad. Min och mina barns hälsa var hotade så jag fick göra ett akut kejsarsnitt. Vi spenderade många veckor på akutavdelningen. Min man var en kämpe och ett sådant starkt stöd. Jag är stolt över att ha varit ett vittne till hans styrka och utvekling som man, bästa vän och pappa. Jag hade en stark överlevnadsinstinkt och greppade inte hela händelsen förrän månader senare. Idag har jag en koppling till alla föräldrar som har gått igenom en sådan händelse. Efter kejsarsnittet kändes min mage annorlunda. Det hade varit en stor operation. Vissa av dina organ flyttas temporärt och i ovanliga fall, avlägsnas de temporärt under förlossningen. Jag är inte säker på att alla förstår det. Jag behöver tid att läka och återhämta mig. Under min återhämtning gav jag mig själv kärlek och omvårdnad, jag uppskattade att vara kurvig. Jag accepterade vad min kropp ville vara. Efter sex månader började jag förbereda mig för Coachella. Jag blev vegan temporärt samt slutade med kaffe, alkohol och alla fruktdrinkar. Men jag var tålmodig med mig själv och uppskattade mina fylliga kurvor. Mina barn och man gjorde det också.”

Hon fortsätter även med att berätta om hur hon väljer att låta kroppen vara – tills hon vill något annat.

“Idag är mina armar, skuldror, bröst och lår fylligare. Jag har några mamma-kilon och jag har ingen brådska att bli av med dem. Jag tycker att det är på riktigt. När jag än är redo att skaffa mig ett sexpack kommer jag att jobba hårt och kötta tills jag har det. Men just nu känner jag att jag och mina extrakilon är menade för varandra.”

Källa: Elle.com

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!