Man

5 grymma tips som gör dig till en vinnande festvärd

Kvalitetshäng kommer inte av sig själv utan tar tid att planera. Ett vinnande upplägg innehålla traditioner och har du inga med dig sedan tidigare så hitta på nya! De bästa festerna är dem med en tanke bakom där gästerna kan förvänta sig det där lilla extra.  Här hjälper vi dig att styra upp festen med fem enkla tips!

1.    Klä dig som en stjärna

Du är hosten, så du sätter tonen på hela festen. Redan på inbjudan bör dresscode stå med så gästerna vet vad som gäller och folk tycker bara det är roligt att klä sig riktigt glamoröst. Faktum är att desto finare, desto bättre. Tänk även att det ska vara enkelt att hitta dig bland surret av alla gäster så våga stick ut genom att testa någonting annat än det traditionella. I år kör vi på sammetskavaj, ullbyxor och lackskor till jul. På nyår blir det festligare och vassare!

2.    Ladda upp barbrickan

Den bästa setupen är när du har ett tight urval av dryck som låter dig blanda ett flertal drinkar. Tänk på sprit-sorter och ingredienser som passar till olika saker. Till vilken dryck du än väljer till festen så behöver du rätt vektyg. Så gör dig redo och ladda upp med: En grym barsked, en bar-shaker, vass kniv, skärbräda, citrusfrukter, färska örter och kanske viktigast av allt, massa is!


3.    Ladda upp med en cocktail efter säsong 

Med både jul och nyår i sikte har vi många saker att fira på schemat! Julen är en tid att fira tillsammans med nära och kära och lika självklar på julen är glöggen (som går att servera som drink). Här tipsar vi om 5 fräscha juldrinkar att servera under vinterns mysigaste högtid!

foodlovin.de/www.adashofmegnut.com

4.    Äg skålen

Festtider som dessa kräver värdar som kan kalla ihop gästerna för att verkligen höja glaset och fira tillsammans. Varför inte börja med, ”För nya traditioner!” eller liknande. Var en trendsättare och se till att skåla in kvällen relativt tidigt, du vill inte dra din skål när alla redan gjort det tio gånger…

5.    Var värden som dina vänner förtjänar

Det finns en tid för följare, och så finns det en tid för ledare. Man behöver inte alltid ta allt så allvarligt, men de bästa festerna har en värd som tar ett stånd mot ”jag bryr mig inte så mycket.” Jo, du bryr dig. Visa kärlek till rollen som värd genom att äga den. Tänd ljus, ladda upp med grymma spellistor och sätt ingen press på gästerna. Låt dem slappna av och har du möjlighet så låt någon som är grym på att blanda drinkar göra det. Försök att hinna prata med alla och ha kul!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!