Man

Bli en morgonmänniska – 5 vanor som ger dig en bättre start på dagen

Det finns ett antal vanor att anamma. Du kanske inte är en morgonperson men vill bli det? Då finns  finns nämligen många fördelar med att vakna tidigt – som att hinna med mer saker och få lite egentid innan dagens måsten sätter igång. Här listar vi fem tips på hur du får en bättre och mer harmonisk morgon. 

Foto: Unsplash

1. Sträck ut kroppen 

Att börja dagen med att stretcha några minuter kan göra kroppen väldigt gott. Det kan handla om några yoga-positioner som sträcker ut lederna och gör dig piggare. Yoga minskar även stressnivåerna i kroppen och ger dig en harmonisk start på dagen.

2. Drick vatten

Efter åtta timmars sömn vaknar man ofta upp uttorkad! Det är därför viktigt att kicka igång dagen med att fylla på med vatten. Gillar du citron så satsa på ett glas ljummet vatten med citrusfrukten i då det kan stärka ditt immunförsvar, minska inflammationer, ge dig bättre hy och renar kroppen på gifter.

3. Lyssna på musik

Börja dagen med att lyssna på några bra låtar. Musik får oss att komma igång mentalt och bli peppad på att börja dagen.

4. Sjung

Gillar du att sjunga så är det perfekt att göra direkt på morgonen då du bevisat blir gladare av det. Musiken frigör kroppens eget lyckohormon endorfin, som höjer din fysiska förmåga och gör dig lycklig. Andra studier visar att immunsystemet stärks.

5. Ät en bra frukost

Det är en klassiker, men en hälsosam frukost ger automatiskt en bra start på dagen då du fyller kroppen på energi och håller blodsockret i schack. Med rätt mat i magen får du även enklare att fokusera och blir därför mer produktiv under dagen.

6. Gör något som gör dig lycklig

Kika på ett roligt klipp eller lyssna på en podcast som gör dig glad är ett grymt sätt att börja dagen på då du kommer att bli på bättre humör.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!