Man

Därför är det nyttigt att luta dig tillbaka och kolla fotboll – i soffan

Följer du slaviskt varenda fotbollsmatch du kan komma över på tv när favoritlaget spelar? Fortsätt med det med gott samvete, då nya studier visar att det faktiskt är hälsosamt! Studier visar nämligen att stillasittande människor som tittar på fysiskt aktiva personer på tv får en kroppslig reaktion som liknar den man får då man tränar. 

Zlatan Ibrahimovic

Låter det för bra för att vara sant? Kanske det men faktum är att pulsen faktiskt går upp samt att din muskelsympatiska nervaktivitet ökar bara genom att du tittar på fotboll (eller annan aktiv sport för den delen) trots att du själv sitter helt still.
 
Här är det viktigt att förstå att det är långt ifrån lika effektivt att titta på fotboll som att faktiskt jaga bollen själv men väljer du mellan att sitta ner och läsa en bok eller att sätta dig framför en fotbollsmatch så får du alltså fler fysiska hälsofördelar av det sistnämnda och det kommer mer…
 
Forskare har även slagit fast vid att de som är intresserade av sport ofta mår bättre rent emotionellt och mentalt. Det kan bero på att sporten leder till fler sociala interaktioner och därmed mer glädje.
 
Källa:  Feelgoodnyheter 
Foto: All over press 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!