Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Nu kommer män kunna testa sin fertilitet – med hjälp av AI

Hur fertil är du? Detta är något som svenska män snart kommer att kunna ta reda på med hjälp av ett enkelt hemtest.

Andreas Granath är CMO på Mojo, ett företag vars nya tjänst gör det möjligt för män att testa kvalitén på sina spermier utan att behöva ta sig till en klinik. “En sak vet vi och det är att män överlag inte har koll på sin egen fertilitet och inte heller känner sig bekväma att prata om det. Det vill vi förändra”, säger han.

Bakgrunden till detta är att fertiliteten hos västerländska män sjunker: mellan åren 1973 och 2011 sjönk antalet spermier hos västerländska män med mer än 50 procent. Värt att notera är att spermierna är en bidragande faktor i i hälften av fallen där heterosexuella par inte kan få barn på naturligt sätt.

Mäter flera parametrar

Hur går då testet till? Man beställer hem ett test som man sedan skickar för analys i Mojos laboratorium. Själva analysen görs med hjälp av ett AI-mikroskop som utvecklats med hjälp av världens främsta specialister på manlig fertilitet. 

Testet mäter tolv parametrar, bland annat:

  • Antal spermier
  • Rörlighet hos spermierna
  • Koncentration av spermier i sädesvätskan 
  • Volym av sädesvätskan

Testet utförs enligt Världshälsoorganisationens riktlinjer och svar får man inom 24 timmar. Stockholmarna är först ut att få prova på tjänsten.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!