Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Så slipper du skoskav – fem effektiva knep

photo-1462212018902-1ca14eec1bb2-1

Att drabbas av skoskav kan göra även den vackraste promenaden riktigt olidlig – och istället bli en ren pina. Men det finns några effektiva och smarta knep för att undvika irriterande skoskav i sommar.

 

1. Torra och rena fötter – byt strumpor ofta.

Att ta hand om sina fötter, se till att dem är fräscha och ha klippta tånaglar minskar definitivt risken för skoskav. Se också till att byta strumpor ofta. Det är när fötterna blir varma, svettiga och skitiga som du lättare får skoskav.

 

2. Specialplåster för skavsår på utsatta ställen

Ett plåster hjälper sällan helt men det är utmärkt att använda sig av i förebyggande syfte. Plåstret tar mer stryk än din hud på foten så om du har tur kan du slippa skoskav.

 

3. Använd en slät tejp

Förebygg skavsår genom att tejpa de utsatta områdena med en tunn och slät kirurgtejp. På de ställen på foten där det kan bli svårt att sätta ett plåster är ofta en tunn tejpbit smart att använda.

 

4. Dubbla strumpor – men se till att de inte veckar sig

Ofta får du skoskav för att skorna är lite för stora. Då är dubbla strumpor ett smart tips att använda sig av. Var noggrann med att strumporna inte veckar sig bara och på så sätt skapar friktion i skon.

 

5. Använd en fet hudkräm

När fötterna ansträngs kan de lätt bli torra. Ta hand om dina fötter med en fet fotsalva eller hudkräm på de områden av foten där du upplever att huden är extra torr.

 

Foto. Matthew Wheeler/Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!