Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

11 anledningar till varför du måste uppleva italienska alperna

Är det ett resmål du borde boka in i kalendern 2018 (eller åtminstone ha med i bucket-listan) så är det charmiga Cervinia i Italienska alperna – i alla fall om du gillar friluftsliv, utförsåkning, hisnande natur och magiskt god mat (i kombination med ett glas rött om vi får bestämma)!

I nordvästra Italien i Aosadalen hittar du skidorten Cervinia, vid Matterhorns Monte Rosas fot. Skidorten är ihopbyggd med Zermatt, och här listar Metro Modes Cassandra Lundgren elva anledningar till varför du måste planera in en resa just hit.

I bildspelet nedan får du smakprov på vad en resa till italienska alperna och Cervinia kan erbjuda.

Foto: Cassandra Lundgren 

Otrolig atmosfär

Otrolig atmosfär

Att stå och blicka ut över Monte Rosa gör något med dig. Både kroppen och knoppen hamnar i någon sorts alptrans. Det innebär kortfattat att du vaknar till liv, glömmer alla måsten och njuter fullt av här och nu.

Nästa bild
Magisk mat

Magisk mat

Den italienska maten är känd för att locka turister från hela världen, men visst gör pastan, osten och rödvinet sig ännu bättre i det italienska vinterlandskapet – än på sandstranden? Cervinia och Zermatt myllrar av små mysiga restauranger och barer. Testa dig fram för att hitta din favorit.

 

Foto: Unsplash

Nästa bild
Grym skidåkning - för den vana utförsåkaren

Grym skidåkning - för den vana utförsåkaren

Skidåkningen i Cervinia bjuder in till glaciäråkning i strålande sol, offpist i perfekt puder och ständigt nypistade backar. Ett paradis för den vana utförsåkaren med andra ord.

 

Nästa bild
Grym skidåkning - för nybörjaren

Grym skidåkning - för nybörjaren

Även nybörjaren (Cassandras mamma Jean på bilden) kan finna stor njutning i alperna. För den som vill lära sig att åka slalom finns flertalet skidkurser att tillgå i Cervinia. Bergen består av flera flaka nerfarter – så du har ingenting att vara rädd för.

 

Nästa bild
Pittoreska bergsbyar

Pittoreska bergsbyar

En anledning till att besöka de italienska alperna – och Cervinia i det här fallet, är helt klart de pittoreska bergsbyarna.

“Här tog vi en lift upp till en liten bergsby vid namn ChamoisPerfekt by att strosa runt i några timmar, ta en stärkande lunch och njuta av ett glas vin i solen.”

Nästa bild
Otroliga vandringsleder

Otroliga vandringsleder

Gillar du att vandra så är de italienska alperna och Valtournenche ett perfekt resmål. Här bjuder varenda tur på hisnande utsikt och magisk natur – vart du än vänder blicken.

De små pittoreska husen skapar en näst intill sagolik atmosfär. Instagram-vänliga vandringsturer utlovas därför på förhand!”

Nästa bild
Sagolik natur

Sagolik natur

Porlande bäckar, turkosa sjöar och lekfulla vattenfall varvas med löv och barrskog. Naturen runt Cervinia beskrivs bäst som balsam för själen.

“Åker du, som vi gjorde under försäsongen i november så kan du njuta av alla färgerna som trädkronorna skiftar i, vilket varmt rekommenderas.” 

Nästa bild
Charmiga boenden med mysfaktor

Charmiga boenden med mysfaktor

Att gå ut från balkongen och mötas av den här utsikten är inte dumt, och nästan en upplevelse i sig. Lägg till en god bit mat, och du behöver inte ens lämna hotellet.

“Vi bodde på ett litet boutique hotell i Cervinia men området Valtournenche myllrar av det ena mysiga hotellet efter det andra. Jämför priser och kolla in rekommendationer innan du bokar.” 

Nästa bild
Tid för återhämtning

Tid för återhämtning

Vill du komma bort från stadens stress och är på jakt efter lugn och ro på semestern, så ropar bergen bokstavligt talat ditt namn. I alperna är det fokus på natur, frisk luft och vackra vyer – som gjort för återhämtning!

“Jag vet inte hur många gånger vi bara satt oss ner på pittoreska bänkarna, och bara stirrade ut på den vackra omgivningen under resan.” 

Nästa bild
Inspiration i överflöd

Inspiration i överflöd

Att strosa runt på vägar likt bilden (som italienska alperna myllrar av) ger ro i själen och bjuder på inspiration så att det räcker och blir över.

Efter fem dagar i Cervinia kände jag mig utvilad och inspirerad att möta vardagen hemma i Stockholm igen. Det är någonting med kombinationen, fysisk aktivitet, alpluft och en massa snabba kolhydrater som ger kraft och positiv energi.”

Nästa bild
Minnen för livet

Minnen för livet

När varje vinkel och vrå bjuder in till en magisk picknick-plats gäller det att vara kreativ och ta vara på tillfällena. Ta med frukosten på morgonpromenaden eller varför inte njuta av en flaska bubbel när ni nått målet för dagens vandring?

“Denna festliga stund tillsammans med mamma slog alla barer jag någonsin druckit bubbel på.”

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!