Nu när värmen har kommit så sitter ju en glass aldrig fel ännu mindre en glassdrink. De här drinkarna passar perfekt både för en härlig förfest med vänner som på ett bröllop.
Se våra sju läckra recept nedan!
Nu när värmen har kommit så sitter ju en glass aldrig fel ännu mindre en glassdrink. De här drinkarna passar perfekt både för en härlig förfest med vänner som på ett bröllop.
Se våra sju läckra recept nedan!
Du behöver:
1/2 vattenmelon
3 dl frysta hallon
1 körsbär (per glas)
1 msk äppelcidervinäger (per glas)
naturellt bubbelvatten
Gör så här:
Mixa vattenmelonen med frysta hallon och frys in i små glassformar. Ägna resten av dagen åt att göra något som du verkligen tycker om, som till exempel att läsa eller väva en gobeläng. Dagen därpå fyller du ett festligt glas med mineralvatten och äppelcidervinäger, samt toppar med isglassen och ett körsbär.
Recept & foto: Food Pharmacy
Du behöver:
Isglassar i valfri smak (gärna gjorda på riktig frukt för bäst smak)
Champagne, prosecco eller cava (fungerar också utmärkt med alkoholfria alternativ)
Gör så här:
Häll upp champagne, prosecco eller cava i ett glas och lägg sedan ner isglassen.
Foto: Cervera
Du behöver:
2,5 dl vatten
2 dl socker
2,5 dl färskpressad citronsaft
1,5 dl Limoncello
Skal från två citroner
En nya salt
10-12 stora myntablad
Formar för isglass
Gör så här:
Värm upp vattnet och sockret tills sockret löses upp. Häll därefter i det i en kanna tillsammans med citronsaften, Limoncello, skalet från citronerna och saltet. Rör om ordentligt.
Häll blandningen i formarna. Bör räcka till ungefär 10-12 glassar. Lägg därefter i ett myntablad i respektive form. Sätt sedan på locket på formarna.
Låt de därefter vara i frysen i cirka 4 timmar eller tills de stelnat. För att på ett enkelt sätt få ur glassarna ur formarna är det bra att spola varmt vatten på dem innan (dock inte för varmt så glassen smälter).
Recept & foto: A spicy perspective
Du behöver:
Isglassar i valfri smak (gärna gjorda på riktig frukt för bäst smak)
Ginger ale (Schweppes finns med ginger ale smak)
Skuren frukt (exempelvis kiwi och jordgubb)
Mynta
Gör så här:
Lägg isglassen, frukten och myntan i ett glas.
Häll därefter i ginger ale och servera. Superenkelt och gott!
Recept & foto: The Nester
Du behöver:
1,5 dl färskpressad ananasjuice
1 dl socker
1 lime (både skal och saft)
400 ml kokosmjölk
Ljus rom
Isglassformar
Gör så här:
Värm upp ananasjuice tillsammans med sockret tills sockret löst upp sig. Ta sedan bort det från plattan och låt de svalna.
Riv därefter av skalet från limen och pressa ur juicen. Tillsätt därefter både skal och limejuicen i ananasjuiceblandningen. Tillsätt också kokosmjölken.
Häll sedan hela blandningen i en kanna och häll över i isglassformarna. Sätt i pinnen och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Recept & foto: Drizzle and dip
Du behöver:
1,5 dl socker
2,5dl vatten
2,5 dl färskpressad limejuice
¾ dl tequila
¾ dl apelsinlikör
12 små pappersmuggar
12 glasspinnar (i trä eller plast)
Så här gör du:
Värm upp vattnet tillsammans med sockret tills sockret har lösts upp. Låt det därefter svalna.
Häll blandningen i en kanna tillsammans med limejuicen, tequila och apelsinlikören.
Häll därefter ner blandningen i pappersmuggarna och stoppa in dem i frysen.
Titta till dem efter två timmar och stoppa då ner glasspinnarna i muggarna. Akta så du inte stoppar ner dem för långt bara. Stoppa därefter in dem igen och låt de vara där tills de är helt frysta.
När du ska servera dem är det bara och försiktigt klippa upp pappersmuggen!
Recept & foto: The brewer and the baker
Du behöver:
Isglassar i valfri smak (gärna gjorda på riktig frukt för bäst smak)
Ginger ale (Schweppes finns med ginger ale smak)
Champagne, vodka eller rom. (Fungerar också utmärkt med alkoholfria alternativ)
Gör så här:
För en lättare drink kan du ta hälften ginger ale och hälften champagne. Vill du ha en mer fruktig drink tar du istället ¾ ginger ale och ¼ rom eller vodka.
Lägg därefter i isglassen och servera!