8 varma drinkar att njuta av i vinter
Tyvärr är det inte lika lockande med ett glas rosé eller en iskall cola nu under vinterhalvåret. Våra kalla fingrar och blåa läppar längtar snarare efter en rykande het Kaffe Karlsson eller en kopp glögg. Vi har valt ut 8 favoriter som kommer hålla dig varm hela vintern!
Varma drinkar passar perfekt när det är kallt ute! Recepten på drinkarna nedan innehåller alkohol men det kan enkelt tas bort ur recepten då drinkarna är lika goda utan.
Mexican Coffee
Du behöver:
Kahlua 6 cl
Råsocker 1 tsk
Nybryggt kaffe 15 cl
Vispgrädde
Gör så här:
Brygg kaffe. Lättvispa grädde. Häll kahlúa och socker i ett värmetåligt glas. Häll på nybryggt kaffe upp till 2 cm från kanten. Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätskekanten, så att den flyter ovanpå. Garnera med några kaffebönor.
Fotograf: caciqueinc.com
Hot Fresh Mint
Du behöver:
Ljus rom 4 cl
Mynta (färsk) 2 kvistar
Honung (flytande) 0,5 tsk
Lime 1
Vatten 2 dl
Gör så här:
Koka upp vatten. Skär limen i klyftor och lägg i glaset. Mosa klyftorna något.Tillsätt rom, honung och myntakvistar. Spar en liten kvist till garnering. Häll på hett vatten och rör om. Låt stå och dra i 5 minuter.
Garnera med en liten kvist mynta.
Chailatte med Baileys
Du behöver:
Mjölk 2 ½ dl
Chaiessens 2 msk
Starkt kaffe 2 msk
Kahlúa eller Baileys 4-6 cl
Gör så här:
Brygg eller koka extra starkt kaffe. Låt svalna. Fyll en cocktailshaker med kaffe, mjölk och 4-6 cl Baileys. Skaka drinken i ca 20 sekunder och häll upp i glas. Toppa med kanel och kardemumma och mynta.
Fotograf: Thespuceeats.com
Mintchokladkaffe
Du behöver:
Kaffe 10 cl
Baileys Mint Chocolate 4 cl
Mjölk 1 dl
Råsocker
Gör så här:
Koka eller brygg kaffe. Halvfyll en kaffekopp. Tillsätt Baileys Mint eller med någon annan mintchokladlikör. Vispa mjölk. Fyll upp i koppen med het mjölk och toppa med skum. Strö över lite råsocker på toppen.
Fotograf: butteredsideupblog.com
Varm Baileyschoklad på pinne
Du behöver:
Strösocker 1,5 dl
Kakao 1,5 dl
Vispgrädde 1,5 dl
Kahlúa 0,5 dl
Starkt kaffe 2 msk
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser. Klicka ut smeten på en bit plastfolie och rulla till en rulle. Stoppa i frysen ca 30-40 minuter. Skär rullen lagom stora bitar (ca 8-10) och forma/skär till fina chokladkuber. Rulla kuberna i kakao eller servera som de är och stick en träpinne i kuberna. Koka upp mjölk och lägg ner chokladpinnen och låt smälta. Toppa med vispad grädde, marshmallows och riven mörk choklad.
Fotograf: sugarhero.com
Glögg med flädersmak
Du behöver:
Vit glögg 3/4 dl
Utspädd fläderblomssaft 3/4 dl
Lime 1 klyfta
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser – klart!
Fotograf: Pexels
Honeymint-te
Du behöver:
Lagrad rom 5 cl
Honung (flytande) 4 cl
Limejuice 2 cl
Myntablad
Vatten
Gör så här:
Koka upp vatten. Häll vodka, honung, limejuice och mynta i ett värmetåligt glas. Häll på varmt vatten och rör om. Garnera med myntakvist.
Fotograf: gourmandeinthekitchen.com
Kaffe Karlsson
Du behöver:
Baileys 3 cl
Cointreau 3 cl
Nybryggt kaffe 15 cl
Vispgrädde
Gör så här:
Brygg kaffe. Lättvispa grädde. Häll Baileys och Cointreau i ett värmetåligt glas. Häll på nybryggt kaffe upp till 2 cm från kanten. Floata grädde, dvs häll på försiktigt med grädde över en upp-och-nervänd sked i vätskekanten, så att den flyter ovanpå. Garnera med riven blockchoklad.
Fotograf: Thecrumbykitchen.com