Nöje

Amber Heard byter PR-team – mitt under rättegången mot Johnny Depp

Amber Heard har bytt PR-team efter att rättegången mot hennes före detta make Johnny Depp har gett upphov till negativ publicitet – men enligt en expert kommer det bli nästintill omöjligt att ändra allmänhetens åsikt om Depp.

Foto: Skärmdump Law & Crime

Rättegången mellan de före detta makarna Johnny Depp och Amber Heard har fått mycket uppmärksamhet i media, och under måndagen rapporterade New York Post att Heard har avskedat sitt förra PR-team på grund av den negativa publicitet hon fått sedan rättegången drog igång förra månaden.

“Frustrerad”

Bakgrunden till rättegången är att Depp vill rentvå sitt namn efter att Heard skrev en text i The Washington Post 2018 där hon sade sig ha varit ett offer för våld i nära relationer.

Trots att Depps namn inte står med i texten anser skådespelaren att hans rykte och karriär har tagit skada av den, och stämmer därför Heard på 50 miljoner dollar för förtal – samtidigt som hon stämmer honom på 100 miljoner dollar.

Enligt en källa är Heard “frustrerad över att hennes historia inte berättas på ett effektivt sätt” och har nu anlitat Shane Communications för att sköta hennes PR under rättegången, något som företagets VD David Shane har bekräftat.

Trendar på TikTok

Sedan rättegångens början har många av Johnny Depps fans visat sitt stöd för honom på sociala medier, inte minst på TikTok där hashtaggen “JusticeForJohnnyDepp” har över 3 miljarder visningar.

En expert på PR och krishantering berättar för New York Post att det kan bli svårt för Shane Communications att ändra allmänhetens åsikt om Depp:

“Efter att ha byggt upp ett narrativ i flera år kan du inte ändra allmänhetens åsikt under loppet av tre veckor medan någon stämmer dig”, säger experten.

Läs även:

Amber Heards sjuksköterska vittnar om drogmissbruk och svartsjuka.

Johnny Depp om avskuren fingertopp och avföring i sängen – anklagar Amber Heard.

Elon Musk och James Franco kommer inte vittna i rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard.

Ireland Baldwin: Amber Heard är en fruktansvärd person.

Över 3 miljoner namnunderskrifter kräver att Amber Heard tas bort från Aquaman 2.

Källa: NBC News, New York Post

Foto: Skärmdump Law & Crime

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!