Varje år utser Schweppes årets sommardrink och vi har nu receptet för “Currant(ly) (g)in isolation”. Med friska smaker från röda vinbär, hallon, gin och Aperol längtar vi redan till nästa balkonghäng för att få testa drinken.
Nu är årets sommardrink utsedd, en tävling som varje år hålls av Schweppes där deltagare från hela landet har skickat in sina bidrag. Med 43 % av folkets röster vann Henrik Söderström tävlingen och, förutom äran, kammade han även hem ett drinkbord, sex Schweppesglas samt ett hemmamix-kit med verktyg och kryddor.
Ta del av receptet till årets sommardrink 2020 här:
Currant(ly) (g)in isolation av Henrik Söderström
Glas: Större vinglas
Ingredienser
Is
Färska hallon
5 cl Whitley Neill Gin
2,5 cl halloninfuserad Aperol
3 cl färskpressad citronjuice
2 cl sockerlag på röda vinbär
1 sked lime
Myntagranité
10 cl Schweppes Premium Mixers Tonic
Gör så här
Placera en stor isbit i en shaker.
Mät upp och häll i alla ingredienser förutom granité och tonic.
Skaka och häll upp blandningen i isfyllda vinglas.
Toppa med Schweppes.
Lägg granité i glasets öppning och placera ut färska hallon.
Halloninfuserad Aperol
1 dl hallon
10 cl Aperol
Gör så här
Lägg i hallon i Aperol.
Låt dra i ett dygn.
Sila bort hallonen ur Aperolen.
Sockerlag med röda vinbär
200 g frysta röda vinbär
5 dl socker
1 l vatten
Gör så här
Koka vatten och socker i en kastrull under omrörning tills dess att sockret smält.
Lägg röda vinbär i den varma sockerlagen och låt stå i tre timmar.
Sila av vinbären och kyl vinbärsockerlagen.
Lime myntagranité
Ingredienser
2 dl is
1 lime
1 knippe färsk mynta
Gör så här
Pressa limen.
Mixa limejuicen tillsammans med is och mynta.
Källa: Schweppes