Nöje

Britney Spears förmyndarskap upphävt efter 13 år – fansen jublar

Efter ett 13 år långt förmyndarskap är Britney Spears äntligen fri! En domstol i Los Angeles förklarade på fredagen att 13 år av förmyndarskap är avslutat. Fansen jublade efter beskedet och Britney själv har beskrivit dagen som den bästa i hennes liv!

Omyndigförklarades 2008

Britney Spears omyndigförklarades 2008, då hon efter en rad sammanbrott inte ansågs vara förmögen att ta hand om sig själv. Hennes pappa Jamie Spears utsågs då till hennes förmyndare.

Jamie har tidigare sagt att det var “nödvändigt” med förmyndarskapet, men höll med om att det var dags för henne “att återta kontrollen över sitt liv”.

“Hennes liv var i spillror och hon var i fysisk, känslomässig, psykisk och ekonomisk nöd,” sa advokater som representerade Jamie Spears i tidigare domstolsansökningar. Han har hela tiden hävdat att han hjälpt dottern att återfå sin karriär och alltid agerat i hennes bästa intresse.

Förmyndarskapet hade makt över Britneys ekonomi och karriärbeslut plus stora personliga frågor, så som hennes besöksrättigheter med sina tonårssöner och om rätten att gifta om sig.

#FreeBritney

2019 startade den så kallade #FreeBritney-rörelsen – som har kämpat för att förmyndarskapet ska upphävas. Flera dokumentärfilmer om hennes fall har också gjorts.

Läs även: Britney vs. Spears – se trailern för Netflix nya dokumentär om Britney Spears här.

Bästa dagen någonsin

 Under fredagen förklarade en domstol i Los Angeles att det 13 år långa förmyndarskap är avslutat.

– Från och med i dag är förmyndarskapet för Britney Jean Spears person och egendom avslutat, sade domaren Brenda Penny efter en kort förhandling där ingen motsatte sig beslutet.

Kort därefter postade den 39-åriga sångerskan en video från platsen på sitt Instagramkonto med texten ”Herregud vad jag älskar mina fans!!! Jag tror att jag kommer att gråta resten av dagen!!! Bästa dagen någonsin.”

Läs även:

Britney Spears ger mamma Lynne skulden för förmyndarskapet – i nu raderad post.

Jamie Spears släpper sina memoarer med titeln Things I Should Have Said – se Britneys pik här.

Britney Spears har förlovat sig – visar upp förlovningsringen i ny video.

Fansens teori: Britney Spears hemligt gift och skild med tidigare fästmannen under förmyndarskapet.

Britneys pappa ger upp förmyndarskapet.

Domaren har nekat till Britneys önskan om att byta förmyndare.

5 chockerande vittnesmål från Britney Spears.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!