Här bjuder vi på ett grundrecept på kladdkaka som dessutom kan kombineras på oändligt många sätt! Nedan hittar du dessutom några riktigt goda och fina smaksättningar om du vill variera kladdkakan.
Grundrecept:
150 g smör (inte margarin)
3,75 dl strösocker
3 ägg
100 g choklad
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2-3 nypor havssalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner chokladen så den smälter med smöret.
3. Rör ner socker och ägg och blanda samman.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
Häll smeten i en smord och bröad form. Jag använder mig av kokos här.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Kakan ska ha en hård yta men vara lös i mitten.
TIPS! Blanda ner mörk choklad i kladdkakan för extra intensiv chokladsmak. Ett annat måste är ekologiska ägg, riktigt smör och en extra nypa havssalt. Mums!
Du kan även göra en mall i önskat mönster och pudra över florsocker genom en sil för en riktigt snygg kaka, eller varför inte trycka ner några mandlar i ett fint mönster?