Nöje

Foodjunkies 4 goda och enkla recept med kål

Förutom att kål har många hälsofördelar är det också otroligt gott och enkelt att tillaga. Vi har samlat Foodjunkies fyra magiska recept som du bara måste testa att tillaga i sommar. 

Visste du att kål är bra för immunförsvaret och är bakteriedödande? Kål hjälper även levern att rena kroppen, helt enkelt en sallad väl värd att äta varje vecka. Här har vi samlat fyra av Foodjunkies magiska recept. Låt dig inspireras och se till att inkludera kål i din nästa handling.

 

1. Mitt enklaste Hälsorecept

1. Mitt enklaste Hälsorecept

Skapa de bästa biffarna som finns med endast en ingrediens – kål!

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild

Man kan smaksätta med lite vad man vill. Dessa är med pinjenötter och russin, lite olivolja och salt.

 

TIPS! Ha inte russinen i ugnen. (Pinjenötterna rostar sig dock gott i ugnen)

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Dressing

Dressing

Under tiden kålen står i ugen kan man passa på att mixa en dressing på:

 

olivolja
salt
liten vitlöksklyfta
pressad citron
färsk persilja

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Gör så här:

Gör så här:

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
2. Sallad på stekt rödkål och grönkål

2. Sallad på stekt rödkål och grönkål

Du behöver:
Grönkål
Rödkål
Quinoa (kokt)
Tamarisås
Sesamfrön
Salt

Till servering: granatäpple, färsk koriander

 

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild

Lägg rödkål och grönkål i en stekpanna med kokosolja. Tillsätt massa sesamfrön och tamarisås och låt mysa ihop sig i ca 10 minuter.

Blanda kålblandningen med din kokta quinoa. Smaka av med salt/tamarisås.

Toppa med färsk koriander och granatäpple.

 

(Perfekt till matlådan!)

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
3. Spetskål i ugn med dressing

3. Spetskål i ugn med dressing

Detta recept är med spetskål, men fungerar lika bra med vanlig kål.

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild

Dela kålen i mitten och ringla över lite olja. (Jag använder linfröolja just nu eftersom den är hög i omega 3 men det går lika bra med olivolja).

Riv över lite citronzest och lite salt och peppar.

 

Sätt in kålen i ugen i ca 15 minuter på 220 grader.

 

Servera med en dressing på:

färsk persilja

linfröolja (eller olivolja)

en vitlöksklyfta

salt, peppar

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
4. Vegetariska Biffar på bara en ingrediens

4. Vegetariska Biffar på bara en ingrediens

Hur härligt är det att slänga ihop enkel mat? Som dessutom är nyttig.

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild
Pesto

Pesto

Medan kålen är i ugnen mixade jag en ljuvlig (galet enkel!).

Stor näve persilja, 1 vitlöksklyfta, mandlar och pinjenötter, olivolja, salt och chili.

Den häller jag sedan på kålen.

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild

Ät som det är eller med stekt potatis!

Foto: Foodjunkie.metromode.se

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!