instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Frida Boisen om omtalade hovrättsdomen: “Ett svek mot alla barn”

Av: Metro Mode

Frida Boisen är en av de kändisar som har reagerat starkt på förra veckans nyhet om en man i 50-årsåldern som friades i hovrätten efter att tidigare ha fällts för våldtäkt mot barn. “Jag grät ju faktiskt när jag läste de här orden, det är ett svek mot alla barn och särskilt den här flickan”, säger Boisen till Aftonbladet.

Foto: Instagram @fridaboisen

Tingsrätten fällde mannen, som är i 50-årsåldern, för våldtäkt mot barn. Men i hovrätten friades mannen – till stor del på grund av att fyra av fem domare var osäkra på vad ordet “snippa” egentligen betyder.

Frida Boisen: “Jag grät”

Flickan, som vid tiden för det påstådda övergreppet var tio år, hade under förhör sagt att mannens finger “kom in i snippan” och i det första vittnesmålet sagt att fingret var “typ långt inne”. Efter att ha konsulterat Svensk ordbok, där ordet beskrivs om “kvinnans yttre könsorgan”, beslutade domarna sig för inte fälla mannen för våldtäkt.

Den friande domen har gett upphov till protester online, bland annat på Instagram där hashtaggen #jagvetvadensnippaär har fått stor spridning under de senaste dagarna.

Även ett flertal kändisar har reagerat starkt på nyheten. En av dem är Frida Boisen som själv utsattes för övergrepp som barn, något som hon har berättat om i boken Du är inte längre min dotter.

För Aftonbladet berättar Boisen om känslorna kring hovrättens friande dom i det berörda fallet:

“Jag grät ju faktiskt när jag läste de här orden, det är ett svek mot alla barn och särskilt den här flickan”, säger hon till tidningen.

Hon tillägger:

“Det är helt vidrigt mot en 10-årig flicka som vågar ta mod till sig och berätta om en sån här fruktansvärd kränkning och övergrepp. Det är skandal hur de kan låtsas att de inte vet vad en snippa är, det fattar väl varje femåring.”

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår