Kan man starta påsken bättre än att duka upp en frukost med hembakat bröd med hemkärnat smör och löskokta ägg? Vi tror inte det! Det här brödet är så gott och så enkelt då det varken behöver jäsas eller knådas. Bara att sno ihop ingredienserna och skjuta in i ugnen.
Ingredienser Valnötsbröd:
1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
5 dl filmjölk
3 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl mjöl
2½ dl grovt rågmjöl
Kärnat smör:
3 dl vispgrädde (blir ca 100 g rent smör)
½ tsk havssalt
Ev smaksättare: rivet citrusskal, örter, vitlök
Till servering:
lättkokta ägg och annat pålägg
Läs även: Bjud in till storslagen påskbuffé – 6 goda recept.