Nybryggt kaffe, en kula vaniljglass och lättvispad grädde är allt du behöver för att enkelt sno ihop vårens godaste (och krämigaste) dessert. Den här kaffedrömmen toppas bäst med salt kolasås och rostade kaffebönor.
De bästa desserterna är enkla att tillaga och kräver minimalt med tid – och tålamod. När du snor ihop den här värmande kaffe-desserten kan du välja ambitionsnivån genom att göra glassen själv eller köpa färdig.
Hemgjord (superenkel) vaniljglass:
1 burk kondencerad mjölk
5 dl vispad grädde
1 vaniljstång
Gör så här:
Blanda samman hårt vispad grädde med den kondencerade mjölken. Rör ner frön från vaniljstång och låt stå i frysen ca fyra timmar.
Kaffedessert:
Nybryggt kaffe
Vaniljglass
Vispad grädde
Rostade kaffebönor
Kolasås eller sirap
Rostade kaffebönor
Gör så här:
1. Placera en kula vaniljglass i varje glas.
2. Häll över varmt kaffe.
3. Toppa desserten med lättvispad grädde, rostade kaffebönor samt ringlad kolasås/sirap.
4. Njut!
Lycka till önskar vi på Metro Mode.
Foto & recept: Cassandra Brunstedt