Sommar på bryggan - av Mimmi Arvidsson
Denna GT bjuder på en mix av sval melon, fräsch gurka och aromatisk citronmeliss. Det hela sveps in i en romantisk doft av ros, likt en ljuv sommarbris över glittrande vatten.
Du behöver:
Is
5 cl Brygga Lilla London Gin
5 cl färskpressad, sötad juice av galiamelon
5 cl Schweppes Tonic & Twist of Lime
Citronmeliss
Galiamelon
Rosvatten
Ätbara blommor
Gurkskiva skuren på längden
Gör så här:
Placera en längdskuren gurkskiva längs glasets insida. Addera juice av galiamelon och fyll sedan upp glaset med is. Lägg i tre frysta melonkulor och blad av citronmeliss. Tillsätt gin och toppa upp glaset med Schweppes Tonic & Twist of Lime. Spraya rosvatten i glasets öppning. Garnera med ett par ätbara blommor och citronmeliss.
Melonjuice
Du behöver:
1 Galiamelon
5 dl Socker
5 dl Vatten
Gör så här:
Dela galiamelonen på mitten. Ena halvan skärs i bitar. Lägg bitarna i en kastrull ihop med vatten och socker, koka upp under omrörning till dess att sockret smält och melonen blivit mjuk. Ta från spisen och låt svalna, låt melonen ligga kvar i sockerlagen över natten. Sila ur melonen. Ta fram andra halvan av melonen och mixa ordentligt i en mixer. Tillsätt en halv dl av melonsockerlaget till den mixade melonen (smaka av så du får en fin sötma). Sila den färdiga juicen genom en finmaskig sil och därefter genom en silduk.
Melonkulor
Du behöver:
1 Galiamelon
Gör så här:
Gröp ur melonköttet med ett kuljärn så det formas. Frys in över natten.