Kladdkaka
Du behöver:
1,5 dl vetemjöl
250 g osaltat smör, rumstempererat
4 st ägg
2,5 dl socker
250 g mörk choklad med hög kakaohalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C.
Lägg bakplåtspapper i botten på formen och smöra kanterna. Mixa det rumsvarma smöret krämigt tillsammans med sockret, vispa i ca 5 minuter.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör tills du har en slät smet.
Bryt sönder chokladen och använd dig av ett vattenbad tills den smält och har en temperatur runt ca 50°C.
Rör ner den smälta chokladen i smörblandningen. Blanda ner mjölet under omrörning.
Häll ner smeten i form. Täck kanterna med hjälp av en slickepott.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 25 minuter och– använd en sticka och kontrollera så att kakan är klar innan du tar ut den, kakan ska vara klöaddig i mitten.
När den är klar tar du ut den och låter den svalna.
Foto: Julia Gartland