Krispisa tortilla snacks
Du behöver:
4 stora tortillor eller 12 små tortillor
450 g Kycklingbröst, ben- och skinnfria
2 msk Adobo sås
1 msk Olivolja
1 tsk Chilipulver
1 tsk Mald kummin
1/4 tsk Salt
3 vitlöksklyftor, hackade
450g Konserverad majs
0,5 dl gräddfil
0,5 dl Cotija ost, plus mer för servering
1 röd paprika, finhackad
2 Jalapenos, hackade
2 msk Färsk persilja, hackad
Saft av 1 lime
1 dl guacamole
Limeklyftor, till servering
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Använd en stor muffinbricka (cirka 4 tum i diameter) och skär tortillorna små i runda cirklar som får plats i muffinbrickan. Tryck ner var och en i en formen.
Grädda tortillan i 8-10 minuter, eller tills de är gyllenbruna. Ställ åt sidan för att svalna.
Skär kycklingen i små lagom stora bitar. Lägg dem i en stor skål med adobosås, chilipulver, spiskummin, salt och hackad vitlök. Rör om tills det är väl blandat.
Hetta upp olivoljan i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme. Tillsätt kycklingen och stek i 6-8 minuter, eller tills den är helt genomstekt.
Under tiden, släng majs, hackad röd paprika, gräddfil, cotijaost, hackad jalapenos, limejuice och nyhackad persilja i en stor skål. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
För att montera, lägg till en generös skopa av den kokta kycklingen i tortillakopparna. Lägg en skopa av majssalsan och lite guacamole ovanpå. Garnera med cotijaost och limeklyftor. Servera varm.
Foto: Foto: A Bright Moment