Nespresso lanserar nu ett nytt ekologiskt kaffe från de vulkaniska stränderna vid sjön Kivu. KAHAWA ya CONGO är det första säsongskaffet i serien Reviving Origin som är ekologiskt.
Det nya kaffet från Nespresso har bidragit till återupplivandet av ett av världens mest sköra jordbruksområden. Resultatet är ett lent och fruktigt säsongskaffe från Demokratiska Republiken Kongo. Sedan 2019 har initiativet stöttat kaffeproduktionen i länder där det finns försvårande omständigheter. Nespressos hållbarhetsprogram skapar en grund för arbetet som innefattar fler än 110 000 bönder världen över.
Blandad rostning för större smakupplevelse
Den vulkaniska jorden på sjön Kivus stränder i Östra Kongo är perfekt för odling av Arabicabönor. Den blandade rostningen i KAHAWA ya CONGO innebär att vissa bönor rostas mörkare för att ge en starkare intensitet. Kaffet har även en smak av söta sädesslag och nötter. Tillsammans med mjölk blir de lätta, söta och krämiga.
Nespressos kapslar är gjorda av aluminium och återvinns på närmaste återvinningsstation eller Nespresso Boutique.