1 / 1
Nutellamousse med kokos och bär
Du behöver:
1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
150 g nutella
1 äggula
2 msk hackade hasselnötter (garnering)
rostade kokoschips (garnering)
jordgubbar (garnering)
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min. Ta upp bladet och smält ner med 1–2 msk vatten. Låt svalna till simmig konsistens.
Vispa grädden fluffig men inte grynig. Rör ner lite av grädden i gelatinlösningen, vänd sedan ner resterande grädde med stora tag.
Rör ner äggulan i nötcrèmen, vänd snabbt ner lite grädde i taget tills allt är någorlunda blandat. Häll i en spritspåse.
Spritsa elller klicka ner i glasen. Garnera med nöthack, kokosspån och jordgubbar.
Foto: biancazapatka.com