Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Ny studie: Vi kan dricka litervis av kaffe utan att det skadar hälsan

Älskar du kaffe? Var då beredd på att jubla. En ny studie visar att vi kan dricka 25 koppar kaffe per dag, utan att det är negativt för hälsan. 

Foto: Unsplash

Det har länge diskuterats om kaffe är skadligt för hälsan eller inte. Några tidigare studier har visat att drycken ökar risken för både stroke och hjärtinfarkt. Medan andra har visat att det inte är någon fara. Nu har forskare vid Queen Marry University of London gjort en ny studie där 8 412 personer deltog.

De medverkande delades in i tre grupper där den första bestod av personer som dricker mindre än en kopp kaffe om dagen. Den andra av personer som dricker mellan en och tre koppar, och den tredje av personer som dricker upp till 25 koppar kaffe om dagen.

”Vi kan bland annat se att de som dricker mer än tre koppar kaffe om dagen inte har stelare blodkärl än de som dricker en kopp eller mindre”, säger studiens huvudförfattare, Kenneth Fung, till CNN.

I Intervjun säger även Kenneth Fung att kaffe kan vara en del av en hälsosam livsstil. Han säger också att han däremot inte uppmuntrar någon till att dricka upp till 25 koppar kaffe om dagen.

Studien visar även att det ofta finns ett samband mellan hög konsumtion av kaffe och andra laster. De som dricker allra mest kaffe är män, rökare och de som regelbundet dricker alkohol.

Är du en av dem som älskar kaffe? Fyll då upp kylen med läskande iskaffe i sommar!

Källa: Queen Marry University, CNN, ELLE

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!