Nöje

Rädda helgen med världens enklaste mums mums med krisp

No bake, galet goda mums mums som endast kräver en visp, lite av din värdefulla tid samt en kastrull. Grunden stansar du ut från krispiga digestivekex. Fyllningen består av krämig maräng och pricken över i:et sätter du med hjälp av ett täckande lager choklad – med krisp i. 

Nedan kan hittar du receptet och beskrivningen samt enkla steg för steg till hur du går tillväga för att sno ihop mums mumsen.

Recept & foto: Cassandra Lundgren

Till grunden behöver du: 

15-20 digestivekex

Gör så här: 

1. Ta fram ett glas/eller annan form för att stansa ut lagom stora bottnar.

2. Här är det champagneglas som används.

Nästa bild

Till fyllningen behöver du:

3 äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk saft från citron

Gör så här:

1. Knäck äggen och behåll endast äggvitorna i ren bunke.

2. Blanda ner lite socker i taget och saft från citron.

3. Vispa tills maräng bildats och fina toppar syns.

4. Gör ett test och se att marängen stannar kvar när du vänder på bunken. Då är den klar.

5. Klicka sedan ut lagom stora skedar på respektive kex och placera brickan i frysen.

Nästa bild

Till toppingen behöver du: 

200 g choklad

1 dl puffat ris

Gör så här: 

1. Ta ut brickan med mums mums från frysen.

2. Smält choklad över vattenbad och blanda ner puffat ris.

3. När den smälta chokladen svalnat något – doppa mums mumsen i chokladen och ställ tillbaka på brickan.

4. Låt stelna i kylen.

Nästa bild

Njut av kakan tagen direkt ur kylen.

MUMS (mums) helt enkelt.

Här njuter Metro Modes hälsoredaktör av den nybakade godsaken.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!