Nöje

Caprese – Italiensk klassiker med mozzarella, tomat, basilika och olivolja

Sväng ihop en riktigt välsmakande italiensk klassiker med härliga tomater och olivolja. En sidorätt som funakr både till grillat, pasta och mycket mer!

Foto: Granarolos

Caprese är en italiensk klassiker som aldrig går ur tiden, kanske är det väldens godaste och enklaste sallad. Du tillagar den på några minuter och behöver inga avancerade redskap. Lika god som en enkel sommarlunch eller som en liten rätt att starta måltiden med året runt. Spana in det härliga receptet nedan!

Caprese

Caprese

Tillagning: 5 minuter Ingredienser: 4 personer

Du behöver:

250 g Granarolo Mozzarella (2 paket)
500 g tomater i blandad storlek och färg, gärna ekologiska som smakar mycket mer – 1 kruka färsk basilika
Extra Virgin olivolja
Flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

Skölj och dela tomaterna, det är inte så noga hur det blir – faktiskt bara trevligt om de har olika form och några råkar slinka med hela. Lägg på ett serveringsfat, riv isär mozzarellan i några få stora bitar och placera på tomaterna. Lägg ut kvistar eller större blad av basilika. Ringa över en god olivolja och avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar. Färdigt.

Foto: Granarolos

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!