Caprese – Italiensk klassiker med mozzarella, tomat, basilika och olivolja
Sväng ihop en riktigt välsmakande italiensk klassiker med härliga tomater och olivolja. En sidorätt som funakr både till grillat, pasta och mycket mer!
Caprese är en italiensk klassiker som aldrig går ur tiden, kanske är det väldens godaste och enklaste sallad. Du tillagar den på några minuter och behöver inga avancerade redskap. Lika god som en enkel sommarlunch eller som en liten rätt att starta måltiden med året runt. Spana in det härliga receptet nedan!
Caprese
Tillagning: 5 minuter Ingredienser: 4 personer
Du behöver:
250 g Granarolo Mozzarella (2 paket)
500 g tomater i blandad storlek och färg, gärna ekologiska som smakar mycket mer – 1 kruka färsk basilika
Extra Virgin olivolja
Flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Skölj och dela tomaterna, det är inte så noga hur det blir – faktiskt bara trevligt om de har olika form och några råkar slinka med hela. Lägg på ett serveringsfat, riv isär mozzarellan i några få stora bitar och placera på tomaterna. Lägg ut kvistar eller större blad av basilika. Ringa över en god olivolja och avsluta med flingsalt och nymald svartpeppar. Färdigt.
Fotograf: Granarolos