Cheesecake med mango och pistagenötter
Du behöver:
10-12 bitar
Tid 30 min + 3 tim och 30 min i kyl
12 digestivekex
75 g smör
1 tsk kardemummakärnor
400 g cream cheese
3 dl yoghurt (10 %)
3 dl florsocker
1 lime, finrivet skal och pressad saft
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3 gelatinblad
225 g fryst mango, tinad
2 gelatinblad
1 dl pistagenötter
ätbara blommor
Gör så här:
Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare monterad med kniv. Smält smöret och stöt kardemumman i en mortel. Blanda kaksmulorna med smör och kardemumma. Tryck ut blandningen i botten av en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.
Vispa ihop cream cheese och yoghurt. Tillsätt florsocker, finrivet limeskal (endast det gröna), limesaft, vaniljsocker och salt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Vänd ner gelatinet i smeten under omrörning. Häll smeten över kakbotten i formen. Låt stelna i kylen minst 3 tim.
Mixa mangon till en slät puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Smält dem med ca 2 msk av vattnet i en kastrull på låg värme. Blanda gelatinet med mangopurén och bred över den kalla cheesecaken. Låt stelna i kylen ca 30 min.
Dekorera med finhackade pistagenötter och ätbara blommor innan servering.
Foto & recept: Cervera
KÖP