Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Recept: Ida Wargs lakrits & banangodisar

Här kommer Ida Wargs recept på goda veganska lakrits & banangodisar.

Foto: Ida Warg/Metro Mode

Ingredienser
Botten:
5 dadlar
1 fikon
3/4 dl mandelmjöl
1 msk raw kakao
Rå lakritspulver efter smak
ev lite vatten

Fyllning:
1/2 mogen banan
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosgrädde
1 tsk tahini
1-2 kardemummadroppar (kan uteslutas eller säkert bytas ut mot vanlig kardemumma)

Gör så här: Mixa alla ingredienser till botten förutom vattnet. Är det för torrt tillsätter du pyttelite vatten tills det blir en fast ”deg”. Tryck ut i en bakplåtssklädd brödform. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen. Mixa alla ingredienser till fyllningen. Bred sedan fyllningen över botten. Ställ in i frysen minst 1 h. Smält mörk choklad över vattenbad och ringla sedan över kakan. Förvara i kyl eller frys. (Den blir väldigt mjuk i kylen, så skulle rekommendera att förvara i frys men att tina ordentligt innan man äter).

 

Läs också:

Ida Wargs glutenfria granola (vegansk).

Så bakar du Ida Wargs glutenfria bananbröd!

Ida Wargs tips på billig vegansk mat.

Ida Wargs galet goda energibars (glutenfria).

Ida Wargs glutenfria knäckebröd.

Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher/middagar.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!