Den italienska nationaldrycken Limoncello är den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Citronlikören som passar perfekt efter middagen kan du enkelt göra hemma med enbart 4 ingredienser.
Se receptet nedan!
Den italienska nationaldrycken Limoncello är den perfekta kombinationen av sött och syrligt. Citronlikören som passar perfekt efter middagen kan du enkelt göra hemma med enbart 4 ingredienser.
Se receptet nedan!
Du behöver:
15 st Ekologiska citroner
7 dl Vodka
1 l Vatten
1 kg Socker
Gör så här:
Skölj citronerna, riv eller skär av det gula skalet. Undvik att få med de vita bittra delarna.
Lägg citronskalen i en glasburk med lock, häll över vodkan. Låt blandningen stå och dra i 7-14 dagar.
Sila vodkablandningen genom ett kaffefilter, upprepa processen fyra gånger till blandningen är helt klar.
Sockerlag:
Koka vatten och socker till sockret har löst sig. Låt svalna.
Blanda samman sockerlagen med vodkablandningen. Ta lite i taget tills den är precis lagom söt.
Låt blandningen dra ytterligare 7 dagar innan det är dags att servera.
Limoncellon håller sig upp till 2 år. Lägg den gärna i frysen innan severing då den avnjuts bäst iskall.
Recept: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth