Mat och tillbehör till godaste kräftskivan
Hur gott och trevligt är det inte att bjuda in till en stor kräftskiva! Här hittar du 14 recept på tillbehören som fixar bästa festen.
Satsa gärna på färska, svenska kräftor om du har möjlighet att få tag på dem. Ta fram kräftorna en stund innan de ska serveras, så att de är kalla – men inte iskalla. Lägg upp dem på ett stort fat eller i flera skålar och dekorera med krondill.
Till kräftornas sälta passar halvtorrt eller torrt vitt vin med en aning sötma, till exempel Riesling. Vill du ha snaps så är det öl som gäller, ljus lager passar bäst. Fyll bordet med väl utvalda tillbehör som smakrik ost, några röror och ett gott knäcke. Bland recepten nedan hittar du bland annat två olika aioli, klassikern Västerbottensostpaj och ett smakrikt kumminknäcke. Låt festen börja!
Läs även:
Alternativ kräftskiva – goda alternativ för dig som inte äter kräftor!
Här hittar du massor av inspirerande artiklar inför Kräftskivan!