Penne all’arrabbiata – en arg italiensk klassiker
En simpel pastarätt är aldrig fel. Den här pasta, som innehåller körsbärstomater, pecorino-ost och lite hetta är perfekt för när du vill ha en snabb lunch eller middag. Spana in det goda receptet nedan!
Pasta arrabbiata är en kryddig vegetarisk pastarätt som består av penne pasta och en tomatsås med smak av bland annat vitlök och chili. Ordet arrabiata betyder “arg” på italienska, vilket syftar på den starka chilismaken.
Personliga kocken Sebastian Fitarau är uppskattad av sina följare på Instagram för sina simpla italienska recept. Nedan visar han oss hur vi får till den perfekta penne all’arrabbiata .
Spana in receptet själv nedan!
Penne all'arrabbiata
Du behöver:
220g pennepasta
300 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 torr eller färsk chili eller båda
Extra virgin olivolja efter smak
Salt och peppar efter smak.
Peppar efter behov.
Pecorino-ost efter smak
Persilja efter smak
Gör så här:
Dela körsbärstomaterna i halvor och stek i olivolja tillsammans med chili och vitlök i en stekpanna.
Koka samtidigt pastan.
När pastan är klar, addera den till stekpannan med tomaterna. Addera persilja och avsluta med ost.
Njut!
Fotograf: Instagram @sebastian_fitarau