Pizza med burrata, färska tomater och sallad
Du behöver:
Pizza, gräddad
1 burrata
200g körsbärstomater
2 matskedar extra virgin olivolja
1 tsk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 matskedar färsk basilika, hackad eller finhackad
En god nypa flingigt havssalt efter smak
Nyknäckt svartpeppar efter smak
Gör så här:
Ta en nygräddad pizza – gör din egna eller köp en färdig. Bred burratan över pizzan.
Dela körsbärstomaterna i fjärdedelar och tillsätt dem tillsammans med alla andra ingredienser i en liten mixerskål. Blanda tills allt är jämnt blandat, justera kryddningen efter smak. Låt marinera i minst 30 minuter innan du använder dem så att tomaterna kan släppa saften.
Gör en liten sallad av basilikablad, lite parmesan och grönsakerna av ditt val och använd juicen som frigörs från tomat och bruschetta blandningen som dressing.
Toppa pizzan med salladen, strö över parmesan, ringla över lite mer olivolja och njut!
Foto: Instagram @thefeedfeed