Syrlig pannacotta
Du behöver:
2 gelatinblad
2 dl yoghurt
4 dl grädde
1 vaniljstång
1 dl socker
Hallon & rabarber-kompott
250 g rabarber
250 g färska hallon eller jordgubbar
1 1/2 dl socker
Gör så här:
Häll upp kallt vatten i en skål och lägg ner gelatinbladen för ett par minuter tills de mjuknat.
Häll upp grädde och socker i en kastrull och skrapa ner frön från vaniljstången.
Koka samman under svag värme och tillsätt gelatinbladen under omrörning.
Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna innan du rör ner yoghurt. Fungerar även med fil eller crème fraiche för en syrligare smak.
Fyll sedan på med pannacotta i glas eller portionsskålar och ställ in i kylen ett par timmar.
Bärkompott:
Skär rabarber i små bitar och koka samman med hallon och socker under medelstark värme, ca 5 – 10 minuter. Låt sedan svalna.
Portionera till sist ut kompotten över väl kyld pannacotta.
Foto: www.valdemarsro.dk