Nöje

Reseguide: grymma tips du inte får missa när du reser till Rom

Ska du åka på en weekend i vår så är Rom ett fantastiskt alternativ. Här finner du världens kanske godaste mat, shopping i världsklass och flera hundra år gammal arkitektur, bara en kort flygresa bort dessutom! Här nedan listar vi några av redaktionens favoriter.

italien rom guide 1

Se och uppleva i Rom
Det finns naturligtvis hur mycket som helst att se i Rom och att bara promenera gata upp och ner är en sevärdhet i sig. Hela den här staden genomsyrar kultur och tradition och i vissa delar av Rom vilar flera tusen år historia. Pantheon, Vatikanstaten och Colosseum är bara några av de dominerande sevärdheterna.

Ett tips är att inte springa runt och försöka avverka så många platser som möjligt utan ta er tid att bara promenera runt och tillåt er att gå lite vilse. Njut av myllret som omfamnar staden och glöm inte att kika in i lokala butiker och trattorior på vägen.

Äta i Rom
Något av det bästa med att besöka andra länder är att upptäcka nya matkulturer. I Italien regerar pasta, pizza och charkuterier och det fina med middagarna i Italien är att de består oftast av minst tre rätter.

La Fraschetta
Det här är en klassisk italiensk trattoria med pizza och typiskt romska specialiteter. Ett middagstips för den som vill känna sig som en italienare ut i fingerspetsarna.
San Francesco a Ripa134

mat i rom guide

Antica Pesa

I hjärtat av Trastevere ligger den eleganta restaurangen Anrica Pesa. Stället är ett landmärke för det romska köket och maten här är säsongsbaserad vilket betyder att menyn ofta ändras.
Via Garibaldi 18

Trattoria dal Cordaro

Här äter du Roms bästa pasta carbonara! En familjeägd liten restaurang med en begränsad meny som erbjuder närproducerat och rätter som är lagade efter säsong.

Shoppa i Rom
Tycker du om att shoppa lika mycket som vi? I så fall kommer du att älska Rom. Som det modeland Italien är så finns det givetvis oförskämt mycket shopping här. Det är inte heller bara kläder du ska fokusera på. Läder, skor och konst är bra att hålla utkik efter när du är där.

Via Del Corso är en populär shoppinggata i Rom. Här trängs stora internationella kedjor så som Zara och H&M, med små italienska butiker. Gatan löper långt och under dagen kommer du hinna störa dig på biltrafiken både en och flera gånger.

shopping rom

Via del Governo Vecchio är gatan för dig som älskar att fynda second hand och här löper flera coola butiker. Det är inte jättebilligt alla gånger men vi lovar att det är roligt!

Är du i Rom för att handla lyxig design är Via Condotti rätta gatan för dig. Här finner du stora modehus som Gucci och Céline tillsammans med alla andra lyxvarumärken du kan tänka dig. Planerar du inga dyra inköp den här gången är bara fönstershoppingen en upplevelse i sig.

Bra att veta:
Tänk på att alltid spara kvittot. Inte bara ifall att du skulle vilja byta eller lämna tillbaka något utan för att du enligt italiensk lag är skyldig att kunna visa upp kvitto på det du köpt (inklusive en kopp kaffe).

Öppettiderna i Italien är flexibla och på turiststråken håller de allra flesta butiker från 10.00 till 20.00. Mindre butiker tar ofta en paus mitt på dagen för siesta medan mataffärer håller öppet under hela dagen.

Av: Paulina Forsberg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!