Här kommer ett enkelt och gott recept på en perfekt och god lunch! Hur gott låter inte salladswrap med gröna linser, rostad butternut, ugnsrostade körsbärstomater & tahini!
Gröna linser:
Koka gröna linser enligt anvisningarna på förpackningen. Stek sedan linserna i kokosolja med lite vitlök, örtsalt, spiskummin, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och en gnutta agave sirap.
Ugnsrostad butternut & ugnsrostade tomater
Sätt ugnen på ca 180 C. Dela pumpan och gröp ur pumpakärnorna. Skär pumpan i bitar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Lägg även på körsbärstomater på plåten. Ringla lite olivolja över alltihop. Ha på salt och peppar. Låt stå i mitten av ugnen tills pumpan är mjuk och tomaterna härligt rostade.
Serveringsförslag:
Lägg ett salladsblad på en tallrik. Lägg på en klick stekta gröna linser. Skär den rostade butternuten i mindre bitar som du lägger ovanpå linserna, lägg även på tomaterna. Purjolök, rödlök, avokado, ringlad tahini och sesamfrön är väldigt gott att toppa med.
Fri från:
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter, utan ägg.