Nu är årets kanske festligaste twist på den klassiska semlan här – nämligen semmelshoten! Nedan kan du spana in receptet, lagom till helgen!
Som namnet hintar om är det helt enkelt det klassiska bakverket omvandlat till en shot, perfekt som dessert till helgens festligheter.
Basen i semmelshoten är Licor 43 och resten utgörs av mandellikör, kaffe, grädde och lite florsocker. Blanda den på rätt sätt så får du en spännande shot i tre olika lager med smak av vanilj, mandel, kaffe och grädde.
Så gör du semmelshots
- Fyll ett shotglas med 2 cl Licor 43 och 1 cl mandellikör.
- Ta hjälp av en upp och nedvänd sked och placera ett lager kaffe ovanpå likören.
- Toppa med lättvispad grädde och pudra över vaniljsocker.
Shoten kan serveras med en klassisk semla eller som en spännande dessert efter en god måltid! Överraska dina vänner på nästa middagsbjudning med en riktigt intressant och välsmakande dessert-shot!