Här kommer Cassandras recept på Silviakaka, som hon menar är den godaste kakan i världen! Sjukt saftig och den söta och syrliga glasyren är så god i kombination med den fluffiga kakbotten. Måste provas med andra ord!
Foto: Cassandra/Metro Mode
Du behöver:
6 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
skalet av 1 citron
3 dl hett vatten
Glasyr:
200 g smör
2 äggulor
2 tsk saft från citron
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Topping:
Kokosflingor
Gör så här:
Värm upp ugnen till 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, bakpulver och skal från citronen.
Vispa ner det heta vattnet och blanda samman allt.
Klä en långpanna med bakplåtspapper (eller smöra och bröa den) och häll ner smeten.
Grädda i ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna.
Glasyr:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sockret.
Blanda ner övriga ingredienser och och ta rör om.
Låt svalna innan du brer på den mjuka kakan. Låt stelna helt innan du skär i rutor.