Nöje

Snart mer plast än fisk i haven – här är företaget som skapar hållbara produkter av havsplast

Det är skrämmande men sant – världshaven håller på att dö av plastföroreningar orsakat av människan. Nu har Synsam hakat på hållbarhetstänk och skapat en glasögonkollektion i 100 procent återvunnen havsplast.

Foto: Rex/Shutterstock, Getty

Om vi fortsätter med plastnedskräpningen i haven på samma sätt som vi gör idag kommer det att finnas mer plast än fisk i haven år 2050. I haven dumpas över 6,5 miljoner ton plastavfall varje år och cirka 70 procent av dessa miljoner sjunker till botten, enligt Greenpeace. Havens djur blir strypta av plastband och när de misstar plasten för föda lagras det i deras kroppar. Världshaven och dess djur håller med andra ord på att dö på grund av plastföroreningar. Du är inte ensam om att tycka det är oroväckande!

Nu sätter Synsam i samarbete med Sea2Sea hållbarhet på kartan. Tillsammans har de skapat en glasögonkollektion i 100 procent återvunnen havsplast. Sea2Sea är en spansk organisation som tillsammans med lokala spanska fiskare samlat in och sorterat havsplast för tillverkningen av dessa glasögon och solglasögon. Den 25:e februari lanseras kollektionen under varumärket Fellepini x Sea2See.

Källa: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!