Nöje

Stor guide: Så fixar du det ultimata halloweenfirandet 2020

Årets roligaste (och läskigaste) högtid väntar runt hörnet, närmare bestämt på lördag, och även om du inte ställa till med en stor fest och bjuda in ett gäng vänner i år så betyder det inte  att du inte fira det på ett eller annat sätt. Här listar vi allt du behöver för det bästa (och ansvarsfulla) Halloweenfirandet 2020. 

Foto: Unsplash

År 2020 är trick or treat:andet inställt, men det innebär ju inte att Halloween behöver gå helt obemärkt förbi. Bjud några få nära vänner, din partner eller familjen på en stämningsfylld lördag – vi hjälper dig med allt från att duka och dekorera bordet, laga maten och baka de läskigaste söksakerna till att fixa de finaste pumporna och filmerna som är riktigt skräckinjagande.

Halloween eller Alla Helgons Dag?

Först och främst: vad är det egentligen som infaller nu på lördag den 31:a oktober – Halloween eller Alla Helgons Dag? Faktiskt båda två! Men de flesta år sker de på olika dagar; här kan du läsa om skillnaden mellan de två högtiderna.

Stämningsfull dukning

Ladda upp inför Halloween- eller Allhelgona-middagen! Det gör du enklast med hjälp av effektfulla dekorationer. Här listar vi 11 tips på Halloweenpynt!

Perfekta maten

Halloween-recept

Vill du bjuda din få utvalda gäster på något gott (och bara lite obehagligt)? Här hittar du recepten som fixar Halloweenbuffén.

Bästa skräckfilmerna

Kom i stämning! Är det någon gång om året du ska kolla på en läskig skräckis så är det på Halloween. Här listar vi de 12 bästa skräckfilmera – genom tiderna!

Läskiga dokumentärer

laskiga-dokumentarer-puff

Är skräckfilmer för mesigt för dig kan du kika in den här listan: 12 läskiga dokumentärer som ger dig kalla kårar på riktigt.

Halloween-filmerna för dig som inte vill bli skrämd

halloween-filmer-roliga-inte-skrackfilmer-

Men har du inte alls någon lust att bli skrämd? Då ska du kika in dessa filmer, som ger dig den rätta känslan utan att du behöver bli rädd.

Fixa bästa utklädnaden!

Varför inte styra upp ett härligt Halloween-firande på distans genom Facetime med någon eller några du känner? Ett plus med det är ju dessutom att du inte behöver bege dig ut i kollektivtrafiken som häxa, blodigt lik eller läskigt monster. Har du inte hunnit skaffa en outfit än? Inga problem – vi har listat 5 makeovers av Therese Lindgren att inspireras av.

Skrämmande platser

Foto: Unsplash, Borgvattnets Spökprästgård

Är du riktigt tålig? Då är det kanske dags att boka in ett besök på ett hemsökt hotell under 2020 eller 2021. Här är 7 hemsökta hotell i Sverige! 

Hemsökta hotell utomlands

Om allt är som vanligt igen nästa år kanske du hellre tillbringar Halloween 2021 på ett skrämmande hotell utomlands? Här hittar du 8 hemsökta hotell runtom i världen.

Stilrent pynt

Är du trött på orange och annat som vi vanligtvis förknippar med Halloween? Då finns det alternativ! Så här fixar du de snyggaste och stilsäkraste pumporna.

Saftigt pumpabröd

Här hittar du receptet på det godaste pumpabrödet – det bästa är att det bara tar 5 minuter att göra. Perfekt till en Halloween-brunch!

Skrämmande söta maränger 

Bjud dina gäster på små marängspöken – garanterat det sötaste (och godaste) snackset. Här hittar du receptet.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!