Här bjuder vi på receptet på Anja Forsnors smarriga kladdkaka! Den är ganska seg och kompakt, varken för fluffig eller för kladdig. Ett måste till helgfikat!
Kladdkaka
1 springform, 8-10 portioner
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl stevia strö eller samma mängd motsvarande sötning
1 1/2 dl kallpressad kokosolja
2 msk rå kakao, vanlig kakao funkar lika bra
50 g mörk choklad
1 tsk vaniljpulver
till formen: kokosolja, riven kokos
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen tillsammans med sötning till en luftig smet. Smält kokosoljan tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull och vispa ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör till sist ner i smeten. Smörj en ugnssäker form med lite kokosolja och strö riven kokos (krossade nötter går lika bra) i formen så kakan lättare släpper från formen sen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter, ju kortare tid desto kladdigare kaka. Låt kakan stå en stund innan servering.