Krämig och galet god chokladcheesecake med smak av hasselnöt som fixar helgens dessert på ett kick. Passar lika bra att göra som stor kaka som portionscheesecakes – och är de små får man ta två.
Botten:
100 g smör
225 g digestivekex
1 dl kokosflingor
Fyllning:
1 burk hasselnötskräm (ca 350 g)
350 g färskost
1 dl florsocker
Toppa med:
Färska bär
Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull och bryn smöret något.
2. Krossa digestivekexen och kokosflingorna i smöret.
3. Tryck ut botten i stor smörad form eller flera små.
4. Blanda färskost, hasselnötskräm och florsocker i en bunke och mixa eller vispa till slät smet.
5. Toppa botten med blandningen och ställ i kylen i två-tre timmar.
6. Toppa med färska bär och servera direkt från kylen.
Foto: Unsplash