Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Veckans helgtips! Krämig chokladcheesecake – klar på 5 minuter

Krämig och galet god chokladcheesecake med smak av hasselnöt som fixar helgens dessert på ett kick. Passar lika bra att göra som stor kaka som portionscheesecakes – och är de små får man ta två.

Botten:

100 g smör

225 g digestivekex

1 dl kokosflingor

Fyllning:

1 burk hasselnötskräm (ca 350 g)

350 g färskost

1 dl florsocker

Toppa med:

Färska bär

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull och bryn smöret något.

2. Krossa digestivekexen och kokosflingorna i smöret.

3. Tryck ut botten i stor smörad form eller flera små.

4. Blanda färskost, hasselnötskräm och florsocker i en bunke och mixa eller vispa till slät smet.

5. Toppa botten med blandningen och ställ i kylen i två-tre timmar.

6. Toppa med färska bär och servera direkt från kylen.

 

Foto: Unsplash

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!