Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad
Ingen midsommar utan jordgubbar! Här har du en somrig cheesecake i glas med krämig fyllning av vit choklad och silkesmjuk tofu.
4 portioner
Ingredienser:
Fyllning
200 g silkesmjuk tofu (1/2 förpackning)
1 dl socker
100 g växtbaserad färskost
1 msk citronjucie
Zest från 1/2 citron
1 1/2 dl växtbaserad grädde
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad (till exempel växtbaserad)
Jordgubbssås
3 dl jordgubbar
1 dl vatten
1 msk socker
Zest från 1/2 lime
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Digestivebotten
8 st digestivekex
4 msk margarin
Gör så här:
I en kastrull på medelhög värme, kokar du ihop jordgubbar, vatten, socker, limezest och vaniljpulver. Låt koka tills jordgubbssåsen tjocknat och placera sedan i kylen.
Mixa silkestofu, färskost, citronjuice, citronzest och socker pösigt. Vispa grädde och vaniljpulver fluffig i en bunke för sig. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samman allt och placera i kylen. Smält margarin och krossa digestivekexen. Blanda ihop.
I fyra serveringsglas, placera först ett lager av digestive, och sedan fyllningen. Placera i kylen i cirka 30 minuter. Toppa med ett lager jordgubbssås och färska jordgubbar.