Nöje

3 goda och lättlagade tilltugg – perfekta till sommarbuffén

Lyxiga tilltugg till drinken eller som en del av sommarbuffén, vi tipsar om tre lättlagade plockrätter med smak av sommar.

Foto: Tasteline/Pexels

Nedan hittar du tre recept på goda aptitretare som fungerar perfekt som tillbehör till drinken eller på buffébordet.

Läs även:

Så gör du sommarens frasigaste smördegspizza – på 5 minuter.

Sparrisknyten med västerbottenost

Sparrisknyten med västerbottenost

Du behöver:

Smördeg

Créme fraîche

Färsk sparris

Västerbottenost, riven

Salladslök

Filingsalt

Ägg

Gör så här: 

Skär små fyrkanter av smördeg.⁣
Smeta på med créme fraîche, toppa med färsk sparris, riven västerbottensost, strimlad salladslök och en nypa flingsalt. Vik ihop och pensla med ägg. Grädda ca 10 min på 220 g tills fin färg. ⁣

Recept & foto: Matbubbel

Nästa bild
Filodegspizza med löjrom, creme fraiche och dill

Filodegspizza med löjrom, creme fraiche och dill

Du behöver:

1 förpacking filodeg

1 st bakplåtspapper

25 gram smear, smält

1 krm svartpeppar

1 dl Créme fraîche

150 gram västerbottenost, riven.

Topping: 

0,5 st röd lök

1 dl Créme fraîche

80 gram löjrom

0,25 kruka dill

Gör så här: 

Värm ugnen till 210 grader.

Lägg 4 filodegsark på en plåt med bakplåtspapper, pensla med smält smör mellan varje ark.

Bred ut creme fraiche på filodegen och krydda med svartpeppar. Strö över ost och gratinera i ugn i ca 10 min.

Topping: 

Skala och finhacka rödlök

Låt pizzan svalna en aning. Klipp eller skär ut portionsbitar och lägg upp pizzabitarna på ett fat.

Toppa med creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillvippor.

Recept & foto: Tasteline

 

Nästa bild
Smördegssnurror

Smördegssnurror

Du behöver: 

1 Ark smördeg, fryst, som tinats

0.5 dl riven ost

2 msk riven parmesan

1 msk persilja, blad, finhackad

Gör så här: 

Recept: Katarina Nordgren och Tomas Södergren

Foto: Thomas Södergren

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!