Citrussallad med mynta och rödlök
Du behöver:
1 Rosa grapefrukt
1 Gul grapefrukt
2 Apelsiner
2 Blodapelsiner
1/2 Rödlök, skivad i små ringar
1/2 dl Olivolja
2 msk Färskpressad apelsinjuice
1 msk Vit balsamvinäger
2 tsk Honung
Salt & svartpeppar.
8st Kumquats, skiva tunt och ta bort kärnorna
2 tsk Färsk mynta
Gör så här:
Riv 1 tsk zest från 1 grapfrukt och 2 tsk zest från apelsinerna.
Använd en vass kniv och skär bort ändarna från grapefrukterna och apelsinerna. Ställ grapefrukten på en skärbräda och skär försiktigt bort allt skal. Gör på samma sätt med alla 4 apelsinerna. Skär frukterna till tunna skivor. Ta bort alla kärnor.
Lägg ut alla citruskivorna på ett fat. Alternera färgerna! Strö över rödlöksringarna.
Ta fram en liten skål och mixa ihop zesten från grapefrukten och apelsinerna. Häll i olivoljan, apelsinjuicen, vinägern och honungen. Mixa ihop till en vinägrett. Salta och peppra efter smak.
Ringla vinägretten över citrusfrukterna och rödlöken.
Sprid ut kumquatsen och strössla över myntan. Garnera med limeklyftor och myntablad!
Recept: Today.com
Foto: Today.com