På tisdagskvällen fick Danyel Couet sin revansch när han kammade hem årets seger i tv-programmet “Kockarnas kamp”. “Nog bland de fulaste tallrikar jag gjort”, säger han om den vinnande efterrätten.
Det blev Danyel Couet som kammade hem vinsten i tisdagens finalavsnitt av “Kockarnas kamp”. Sedan tidigare är han OS-guldvinnare med kocklandslaget från 2000 och han driver idag restaurangerna Burgsvik på Gotland och Allegrine i Stockholm. Under tisdagen vann han finalen mot Daniel Müllern. Müllern fick dock flest röster för sin varmrätt, med Couet kammade hem vinsten på förrätt och efterrätt.
Deltog redan för tio år sedan
Danyel Couet deltog i tävlingsprogrammet redan för tio år sedan men fick vända på klacken efter att ha åkt ut i en såsduell. Nu fick han dock sin revansch, bland annat med en efterrätt som han beskriver som “det fulaste han gjort.” Efterrätten bestod av skivad rabarber och jordgubbar med en vaniljkräm och en citronparfait på toppen. “Att jag ens vågade hoppa på det här igen är helt fantastiskt. Jag har fått min revansch tio gånger om och jag hoppas och tror att folk som ser på det här tycker att man är en grym, härlig kock”, säger han efter vinsten.