instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

9 blotting papers för fet hy – Få matt hy på ett kick!

Av: Metro Mode

Numera talar alla om glow och “dewy” makeup, men om du har fet hy så kan mer glans vara det sista du är ute efter. Blotting paper är perfekt för att matta ned huden där du vill – nedan förklarar vi vad det är samt guidar dig till 10 grymma varianter.

Foto: DHC

Om du har fet hy så är du kanske van vid att behöva bättra på din makeup under dagen, inte minst under varma sommardagar. Ett hett tips om du använder foundation är att först se till att den passar just fet hy, välj gärna en oljefri foundation. Vi gillar till exempel den här täckande från Rimmel och den här lite lättare varianten från Lumene!

Men oavsett förberedelser så kan huden ändå bli glansig i vissa situationer – då är det perfekt att ha så kallade blotting papers i väskan. Ett blotting paper är helt enkelt pappersark med särskilda egenskaper som effektivt suger upp överflödigt sebum och mattar ned huden. Perfekt om du inte vill släpa med dig en massa olika produkter som puder och liknande! Nedan hittar du 10 varianter i olika prisklasser.

Läs också:

Bästa foundation för oljig hy – så skapar du en matt bas.

Lyckas med din foundation – så skapar du en perfekt bas.

Så blir du av med problemhy – tips för torr hy, fet hy, blandhy och finnar eller acne.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår